lördag, april 24, 2010

Mitt Stora Vårprojekt

Idag har jag varit ute och pysslat med "Mitt Stora Vårprojekt" i stort sett hela dan, jag har bara tagit paus för lunch, fika och amning. Projektet innebär att fixa rabatterna längs grusgången som vi inte haft tid/ork/råd att få iordning tidigare. Det är inte det lättaste ska ni veta. Det var ju inte vår plan att ha så stora rabatter, men efter att huset var byggt så hade vi en bred motorväg, det var ingen höjdare. Därför gjorde vi en grusgång och fyllde upp med jord på sidorna. Jorden kommer från en bonde och i den växer det galet mycket ogräs, som jag nu försöker gräva bort. Sedan ska jag lägga på en slags duk som ska förhindra att det växer upp igen, på den ska jag lägga ett tunt lager planteringsjord. Jag har beställt lite perenner som jag går och väntar på, men jag kommer att behöva fler. Det jag främst behöver är lite låga marktäckande växter att ha fram mot stenkanten, även några större buskar.

Ett annat problem är rådjuren. De verkar ovanligt hungriga i år och är här hela tiden. Alla tulpaner och pärlhyacinter är uppätna, krokusarna äts också upp hela tiden men de ger sig inte så några har vi. De växter jag har besällt ska vara rådjurssäkra, jag har ingen lust att lägga ut pengar på blommor om de ska ätas upp.

För övrigt så har vi ätit grymt god mat idag. Till lunch serverades det grillad lax med bulgursallad och god sås. Middagen bestod av grillad entrecote, rödbetor med västerbottenost, fetaostcreme och marmelad gjord på färsk lök.

3 kommentarer:

Solveig sa...

Rödbetor med västerbottenost lät gott, hur gjorde du med det? Hade du dem i ugnen eller? Kram Solveig

Gunilla sa...

Hej!
Receptet fanns med i en tidning vi fick från Ica Maxi nu i veckan. Ifall ni inte fått den så kommer det här.

Jag skalade och klyftade 1 kg rödbetor, ringlade över olja och saltade och pepprade, sedan i i ugnen på 225 grader i drygt 30 min.
Blanda 3 msk olja, 2 msk rödvinsvinäger och 0,5 dl hackade rostade hasselnötter (vi tog mandel pga allergi).
Rör ihop med betorna och smula över 100 gram västerbottenost.

Mums!

Lisa sa...

Hej tjejen,

Nu har rådjuren ätit upp mina tulpaner också.... :( Jag tänker satsa på påskliljor utav olika sorter så jag får ha mina blommor ifred.... Jag som inte ens kom ihåg vilken färg jag hade köpt....
Annars så har det vairt en fantastisk dag med sååå fint väder! :)
Kram Lisa