söndag, februari 28, 2010

Gårdskyckling med edsbackasås

Igår tillagade vi en stor (över 2 kilo) färdigmarinerad gårdskyckling, mycket smidigt! Till den hade vi "edsbackasås", ris och en sallad som bestod av machésallad, körsbärstomater, avokado och mango. Mums!

Edsbackasås:

1 gul lök
1 dm gurka
lite smör
1 msk tomatpuré
2 dl kycklingbuljong
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 dl färska örter
salt och peppar

Skala och hacka löken. Skär gurkan i små tärningar. Fräs löken, tillsätt tomatpuré, buljong, vin och grädde. Koka utan lock 15 min. Rör ut mjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Lägg i gurkan och koka i 3 min. Tillsätt örter och smaka av med salt och peppar.

Igår tog vi matlagningsgrädde och frysta örter och det gick bra det med.

Inga kommentarer: