lördag, april 30, 2011

En busunge med stark vilja

Det är nog många som tycker att deras barn är busiga, men jag undrar om någon är busigare än Gustaf. Mycket tveksamt. Jag förstår inte hur han lyckas hitta på så många hyss som han gör - och på så kort tid! Ofta hinner man knappt vända sig om förrän han klättrat upp på något, haft sönder något eller lagt något i toaletten. Han ger sig inte i första taget heller.

Det är definitivt enklare utomhus, då har han fullt sjå att greja med saker och se sig omkring. Han är väldigt självständig och bra på att sysselsätta sig själv när vi är ute. Det är stor skillnad mot hur Agnes var i samma ålder. Det är även lite enklare om vi har gäster eller är hemma hos andra. Då är det så klart fler som har koll på honom och så har han även nytt att upptäcka. Å andra sidan kan det finnas många ömtåliga saker i lagom höjd..

Egen vilja har han verkligen. Dagens exempel på det är när vi skulle åka hemifrån och han ville ha Agnes nya sandaler istället för sina skor. Han blev så arg, så arg. Skrek och slängde sig på golvet, dramatiskt ska det vara.

På senaste tiden har vi reagerat ofta på att han förstår så mycket mer än vi tror. Ofta när vi pratar med varandra så märker vi att han har lyssnat och förstått genom att han springer och hämtar något eller liknande. Han har koll på mycket nu. Tidigare har jag tyckt att han är bra på att fara fram och ta för sig, men inte har haft nån koll. Så är det inte nu. Prata han däremot inte särskilt vass på ännu. Där är det verkligen skillnad mot hur Agnes var, hon var väldigt tidig med talet och babblade på när hon var i samma ålder. Även när hon var på 3-årskontrollen så häpnade bvc-sköterskan flera gånger över att en treåring kunde vara så vältalig.

Inga kommentarer: