söndag, mars 27, 2011

Härliga skidsemester!

Igår kom vi hem efter en fantastisk vecka i Lofsdalen. Vi har haft det så skönt, så skönt.


Det är en bit och köra och vi tog två pauser på vägen, en lite längre och en kort variant. När vi väl kom fram med våra trötta barn så var de helt exalterade båda två. Agnes var först in och visade sedan oss vart allt fanns *här står tv-n och här ligger fjärrkan - här är brasan - titta här i lådan finns en smörkniv!* och så vidare. Hon gillade verkligen att "bo i stuga". Det gjorde även lillebror. Han uppskattade att ha nya lådor och skåp att vräka ut saker ur och har ägnat veckan åt att träna upp sin klätterförmåga. Svip säger det så står han och balanserar på ett bord, en stol, ett sängbord eller en tv-bänk.


Vädret har varit varierande. Det två första dagarna var perfekta med sol och behaglig temperatur, sedan har vi haft lite mulet, lite sol, lite snö, lite regn och på slutet soligt men något blåsigt.


Det bästa utav allt är att Agnes älskade att åka skidor! Vi hade inte kunnat föreställa oss att hon skulle vara så duktig och tycka det var så roligt. Hon svuschade nerför backarna. I början var vi i barnbacken, men bytte ganska snart upp oss till vanliga backar. Nästa gång vi åker ska vi träna lite mer på att bromsa och stanna.. Knappliften åkte hon själv och stolsliften tyckte hon jättemycket om. Jag hade någon idé om att hon bara skulle orka åka någon timme på förmiddagen, men hon ville åka hela tiden och hon ville inte stanna och vila... Vi fick tillfälle att turas om att åka lite själva när Agnes gick i skidskola.


Jag gillar Lofsdalen. Vi har varit där en gång förut och tyckte även då att det var himla bra, men det är inget partyställe. För barnfamiljer är det perfekt! Lagom stort, många barnaktiviteter, superfin lekplats och även lekland och bowlinghall om det skulle vara dåligt väder.



Fler bildbevis finns i fotoalbumet.

Inga kommentarer: