tisdag, maj 19, 2009

Dumma rådjur

Imorse när jag gjorde iordning mig fick jag syn på ett rådjur från badrumsfönstret, vi har inte sett dem på ett bra tag och hoppades på att de hade flyttat, men icke. När jag gick förbi rabatten fick jag det bekräftat, alla knopparalla rosor var uppätna, likaså cirka 5 tulpaner... Jag blir så ledsen... Förbannade rådjur!

5 kommentarer:

Cicci sa...

Hej vännen! Har hört att man kan sätta upp cd-skivor i träden för att slippa rådjur.. Kanske värt att prova! kRAM Cicci O Maximus

Gunilla sa...

Hej! Hoppas allt är bra med er! Det var ett intressant tips.. ;-)

Lisa sa...

Ett annat tips som har funkat för en kollega är att lägga ut katthår på de blommor/växter man vill ha ifred. Alla hennes lökar har klarat sig i år.
Vad söt Agnes är med sin lilla skottkärra! :) Kram Lisa

Jane sa...

baksidan med att bo på landet/ och eller ha naturtomt..känner igen fenoment från mina föräldrar..de har dock slutit fred med rådjuren nu...hoppas ni också når vapenvila :)

Malin sa...

Och här kommer ett lite mer estetiskt förslag :o) Det finns en mängd växter som rådjur inte gillar, och planterar man dem i närheten av de växter man vill ha kvar kanske de skonas. Hittade dessa länkar: http://www.coop.se/upload/modul/coopse/vh-tradgard/raddjur_gnagare.pdf

http://www.aftonbladet.se/hemtradgard/article74082.ab

Hoppas de hjälper!