onsdag, december 12, 2007

Agnes von Rosenskena

Igår träffade vi en ortoped som fastställde att Agnes vänstra höftled är instabil/luxerbar. Nu har hon en så kallad von Rosenskena. I början kändes det väldigt jobbigt, särskilt för hennes skull, men nu har vi börjat vänja oss. Det är ju bara tillfälligt och det viktiga är såklart att höften blir helt bra så att hon inte får framtida problem. Skenan måste sitta på hela tiden, vi får inte bada henne eller så, det kommer att göras på sjukhuset varannan vecka. Hon kan inte ligga på sidan och mysa längre, är svårare att byta blöja på och kan inte ha alla slags kläder.

På måndag har vi fått tid hos ortopeden på Astrid Lindgrens barnsjukhus. De ska ta över det här med höften och även titta på vad som är fel med hennes fot. Det ska bli skönt att komma dit.

Igår konstaterade iallafall en sjukgymnast att hennes arm är i stort sett bra nu och kommer att bli helt bra av sig självt. Det var förmodligen bara en blödning bredvid en nerv eller något sådant..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Hoppas det löser sig för er. Vad gäller armen så kom i håg att Sebbes arm också fick sig en smäll vid förlossningen men att den repade sig själv, efter bara någon månad var den återställd. Säkert inget att oroa sig för!Jane

Anonym sa...

Hej
Skönt att ni fått komma hem och hoppas att allt går vägen för er. Verkar inte helt lätt det där.
Kram Maria

Gunilla sa...

Hej på er båda två!
Det blir nog inga som helst problem, jag tror det kommer ordna sig. Lät nog mer orolig i inlägget än jag är. Hon mår bra, är pigg och jättesöt!
/Gunilla

LINA LUNDBERG MammaLivet på landet sa...

Hejsan! Tittade runt å hittade din blogg med Von Rosenskena, våran äldsta dotter hade oxå en, å kusinen till våra barn. Har du några frågor eller undrar nåt så är det bara att skriva tillbax! Allt kommer bli jätte bra med höften och dom är så duktiga på ortopeden å eran lilla bebis kommer föralltid vara lite speciell :) Ta hand om er å Lycka till! Mvh Lina