torsdag, november 11, 2010

10-månaderskontroll med "minstingen"

På lördag fyller "minstingen" i familjen hela 10 månader. Tiden går så fort, som jag brukar tjata om...
Hur som helst, igår var vi på 10-månaderskontroll på BVC. Allt gick bra, de kollade inte så mycket tycker jag. Han fick en kloss i varje hand som han glatt bankade ihop med varandra och det var tydligen precis vad han skulle göra, så han fick godkänt.

Han är 8955 gram lätt, 73,8 cm lång och har ett huvudomfång på 46,2 cm. När syrran var lika gammal vägde hon 9710 gram, var 70,5 cm lång och hade exakt lika stort huvudomfång (inte om man hade mätt runt kinderna påpekade Erik).

Gustaf är hursomhelst en riktigt liten envis individ. Ska han äta upp veden så försöker han inte en, två eller tre gånger utan 98 gånger i rad. Han ger sig aldrig. Detta gäller det mesta.

Han har även temperament. Går något minsta lilla mot hans vilja så blir han ordentligt förbannad. Det händer tex när jag stänger kyl, frys eller diskmaskin innan han hinner fram, om han håller på att ramla eller när han inte får gröt tillräckligt fort.

Han har ingen som helst respekt för brasan. När Agnes var liten och vi eldade i kaminen så stannade hon när hon kom så nära att hon kände värmestrålningen, det gör inte Gustaf. Så idag var jag tillslut tvungen att köpa ett "galler" som vi har satt upp runt kaminen, annars kan vi inte elda när han är vaken.

Inga kommentarer: